Göteborgsvarvet 2016 !

Lopp, Marathon 1/2 / #göteborgsvarvet2016 / Permalink / 0
Årets höjdpunkt !

Mitt 6:e Göteborgsvarv , en riktig formmätare . 
Jag var sjukt nervös hela förmiddagen , fattar inte riktigt varför men det var massa känslor i hela kroppen .  Fick i mig frukost , rastade hundarna , åkte till Allum och köpte vita jeans till kvällen . 
Köpte den obligatoriska kycklingsalladen men fick bara i mig pytte lite och brödet .  
Frukost 


Lunch 
Lite imodium , vatten , nervös kissa duscha och klä på mig . 
Idag körde jag blåvitt . 


Martin körde in mig till stan . Var på plats utanför Frölundaborg vid 13:00 .
Mötte upp med Mats, Erika och deras vän Linda . 
Ännu nervösare, tugga lite choklad  , kände jag var kissnödig , dax att gå mot start . 
Givetvis var toalettköerna för långa för att ens fundera på . Fick strunta i det och kuta bort till min startgrupp . Där väntade Jennie med en kram och vi önskade varann lycka till . 
Så gick starten . Bara följa med , inte snubbla , inte tänka för mycket . 
Mitt utsatta tidsmål var 1,54 . En snitt hastighet på 5,3 tempo någonstans . 
Det var varmt , jättevarmt tyckte jag .  Uppför säldamsbacken , check avbetad . Kolla klockan , mmmmm, det går enligt planen , känns bra. 
Upp för bron , det är sjukt ung bit innan man kommer upp på bron , blir stressad av trängseln .  Får ändå bra plats väl uppe och kan ligga i mitt eget tempo .  Över på andra sidan  är det bara att köra . Smuttar lite vatten , aktar magen . Springer genom duschar där det finns . Benen trummar på , tänker att det inte är någon idé att sakta ner förmycket  eftersom jag troligtvis kommer tappa på slutet. 
Vid en mil ca står brorsan och hejar . Det blir alltid extra energi . 


Pustar på , försöker high fiva ungarna i publiken . Vid 12 km  tar jag en nötcreme . Små mängder i taget för att skona magen . Blir sämsta km tiden med 5.38. 
När sista bron är tagen så gäller det att fokusera om . Det är hemresa nu , 15 km löpta . Alla tankar som är positiva måste tänkas . Vet att min hejaklack står vid bältesspännarparken . Det är segt upp dit . Brorsan står först ( åkt motorcykel från andra sidan ) . Sedan mamma, Martin , Thomas , Peter o maritta .  


Härligt , ny energi upp till Götaplatsen . 
Nu helt plötsligt är det inte långt kvar , inser att det kommer gå bra . Det börjar göra ont i låret . Upp för Lilla  bron , in i Slottskogen , förbi Stadiums ramp där Kajsa och Mattias finns . 
I mål kommer jag på 1,52,17 .  Näst bästa halv mara tid . Sjukt nöjd och glad . Går mot utgången , ångrar mig och vänder tillbaka för att se om jag kan se Mats gå i mål . Kommer ett känt ansikte imot mig , sträcker fram handen och inser för sent att jag inte alls känner personen utan det är Robert Wells  😃 får en kram och går lite rodnande vidare. Skyller på att hjärnan var trött . 
Mats kommer aldrig, hämtar medalj , kexchoklad o banan . 



Möter upp Jonas , Tommy , Christer och Susanne . 
Jag och Susanne bestämmer oss för att ta oss hem . Det visar sig bli svårt .  1,30 senare landar jag hemma . 
Det blir snabb dusch och fix . Martin kör in mig till stan igen . Utgång med Mats , Mats , Erika och Sofie . 
Vi käkar , myser och tjötar . 
Trött men lycklig . 
Hemma kl 02.30 . 



Till top