Skärgårdsmilen 2015

Lopp, Löpning / #skärgårdsmilen2015#löpning#hönö#fotö#skärgårdsmilen#personbästa / Permalink / 0
Då var det dax för årets goaste lopp. Skärgårdsmilen 2015. Mitt favvo lopp. Det passar mig perfekt. Mycket asfalt, några sega upplut.
Har känt mig ruggigt långsam hela året och sa innan att jag vore glad om jag gjorde 51-52 min. 
Inte jätte mycket laddning innan. Svärmor gjorde pannkakor till lunch , bra löpföda 😃
Men nått händer där på startlinjen och jag bestämmer mig för att inte fega utan köra som förra året. Dras med i ett rätt högt tempo. Ser på klockan 4,20-4,30 tempo. Kör på det känns ok. Vid 5 km kommer vi till fotöbron, här är jag stark. Drar ifrån killen jag hakat på under skogsslingan. Räknar och räknar i huvudet. 52 min =26 vid 5 km. Tittar på klockan , knappt 24 min. Shit det går fort, kommer jag orka. Kämpar  och väl tillbaka på fotöbron igen börjar det bli riktigt jobbigt. På toppen är det 8 km. Kraftig motvind och det känns som jag står still. 5,10 tempo, fasen, orkar jag hålla under 5 så blir det under 50 min i mål. Fortsätter kriga och lyckas knapra in lite till. 800 m kvar får jag världens håll, orkar inte spurta men håller farten in i mål. Stanna klockan på 47,58. En sekund snabbare än förra året. Personbästa !!!!!
Tiden putsas till 47,53 i resultatlistan. Plats 9 av 146 startande kvinnor. Sjuktnöjd . Det ger mersmak och nu vill jag träna ännu mer. Kanske det skulle kunna bli en bra tid på varvet också. Hoppas hoppas .



Till top